
در کنکور سراسری قدرت هر تست درستی که میزنید به فاکتورهای زیادی بستگی دارد. یعنی میزان افزایش ترازی که از هر تست درست به دست میآید به دو فاکتور اصلی بستگی دارد:
برای مثال در زیرگروه یک گروه آزمایشی تجربی، ضریب درس شیمی ۹ و تعداد سؤالات این درس ۳۵ است. بنابراین میتوانیم برای محاسبه قدرت هر یک تست درستی که در درس شیمی میزنیم از فرمول زیر استفاده میکنیم:
که برای درس شیمی در زیرگروه یک تجربی میشود:
۲۵/۷ = ۹ ضربدر ۱۰۰ ضربدر(۱ تقسیم بر ۳۵)
به همین ترتیب میتوانیم قدرت هر تست را برای تمام دروس اختصاصی و عمومی در تمام زیرگروهها محاسبه کنیم تا بهطور نسبی تأثیر هر تست از هر درس را نسبت به دروس دیگر درک کنیم.
از این روش میتوان بهعنوان یک معیار برای هدفگذاری مربوط به دور اول آزمون که در فایل صوتی مدیریت زمان در سر جلسه آزمون به آن اشاره کردیم، استفاده کنیم.
در اینجا قدرت هر تست را در زیرگروههای مختلف گروه آزمایشی تجربی، ریاضی و انسانی برای دروس عمومی و اختصاصی محاسبه کردهایم:
توجه داشته باشید که این اعداد و ارقام صرفا برای مقایسه تقریبی دروس مختلف با یکدیگر محاسبه شدهاند و در کنکور سراسری فاکتورهای بسیار بیشتری را در محاسبه تراز هر درس در نظر میگیرند. ولی نتیجهای که از مقایسه قدرت هر تست درست در کنکور سراسری، تقریب خوبی در اختیار ما میگذارد تا با دید بازتری مباحث ارزشمندتر برای جمعبندی را انتخاب کنیم.